Τοπικές Ειδήσεις

Καιρός: Η πρόγνωση για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Ο καιρός φέρνει υψηλές θερμοκρασίες την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δροσίσει αλλά για λίγο.

Ο καιρός φέρνει υψηλές θερμοκρασίες την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δροσίσει αλλά για λίγο. Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να είναι ζεστός σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς ισχυρούς ανέμους, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στην εβδομάδα όμως οι άνεμοι θα ενισχυθούν και έτσι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών θα επιστρέψει. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου τονίζει στο newsit.gr, πως ο φετινός Ιούνιος είναι ένας από τους θερμότερους των τελευταίων χρόνων. Τα προγνωστικά μοντέλα, αναφέρει, δείχνουν μια τάση να είναι θερμές και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όχι πάντως σε ακραίο βαθμό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr: «την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (24-06-2024) θα υποχωρήσουν οι άνεμοι, θα είναι μια καλή ημέρα ως προς αυτό, διότι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, οπότε θα μειωθεί και η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών».

«Η ζέστη παρόλα αυτά θα παραμείνει και η αυριανή ημέρα θα είναι μια ζεστή ημέρα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 39 βαθμούς στη χώρα. Πιο δροσερά φυσικά θα είναι στα νησιά μας, ενώ αυτή η ελάττωση των ανέμων θα είναι πρόσκαιρη γιατί από την Τρίτη (25-06-2024) πάλι ενισχύονται καθώς θα πνέει ένα ενισχυμένο μελτέμι καθόλη την διάρκεια της ημέρας που θα φτάσει στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ. Κάτι που σε συνδυασμό και με την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας αλλά και με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αναμένεται να αυξήσει και πάλι τον κίνδυνο για τις πυρκαγιές

Δείτε live στο γραφικό του Windy την εξέλιξη του καιρού:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24ΙΟΥΝΙΟΥ

 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Ανατολή: 06:06  – Δύση 20:59
00:00
24°C
1 Μπφ N
3 Km/h
Μέτρια δραστηριότητα κουνουπιών
03:00
22°C
1 Μπφ N
3 Km/h
Μέτρια δραστηριότητα κουνουπιών
06:00
21°C
1 Μπφ NA
3 Km/h
Μέτρια δραστηριότητα κουνουπιών
09:00
27°C
2 Μπφ Α
9 Km/h
Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών
12:00
33°C
3 Μπφ Α
16 Km/h
15:00
35°C
3 Μπφ Α
16 Km/h
18:00
35°C
2 Μπφ N
9 Km/h
21:00
31°C
2 Μπφ Α
9 Km/h

Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και πάλι φαίνεται ότι θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και μάλιστα αυτές οι θερμοκρασίες που έχουμε βιώσει καθόλη την διάρκεια του Ιουνίου είναι θερμοκρασίες ρεκόρ μαζί με τον ακραίο καύσωνα που ζήσαμε στα μέσα του μήνα» αναφέρει η Χριστίνα Ρήγου και καταλήγει:

«Ξεπερνούν τις μέσες κλιματικές τιμές 4 με 6 βαθμούς Κελσίου και δυστυχώς επαληθεύουν τα δυσοίωνα σενάρια που μας έδιναν τα εποχικά μοντέλα για αυτό το καλοκαίρι, για το πώς θα κυλήσει ο καιρός φέτος το καλοκαίρι, καθώς φαίνεται πως ο πρώτος μήνας είναι ιδιαίτερα θερμός με μια τάση να είναι θερμές και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όχι ακραία αλλά φαίνεται ότι οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα κυλήσουν με θερμοκρασίες λίγο υψηλότερες από τις κανονικές».

Διαβάστε επίσης

Back to top button