Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Όταν μπορούσε να πάρει τον Ελίασον

Πότε δόθηκε η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει κίνηση για τον Νίκλας Ελίασον και γιατί δεν μπήκε στη διαδικασία.

Πότε δόθηκε η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει κίνηση για τον Νίκλας Ελίασον και γιατί δεν μπήκε στη διαδικασία.

Ο Νίκλας Ελίασον πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός το διαπίστωσε από πρώτο χέρι στο μεταξύ τους ματς. Ο Σουηδός ήταν εντυπωσιακός. Δύο γκολ, πολλές καλές ενέργειες και μόνιμη πηγή κινδύνου για την «πράσινη» άμυνα.

Στα καλύτερά του είναι αυτή την περίοδο ο Ελίασον και γι’ αυτό συγκεντρώνει πάνω του πολλά βλέμματα. Δικαίως με τις εμφανίσεις που κάνει σε μία σεζόν που ίσως κλείσει για εκείνον με double-double. Το κοντέρ για την ώρα γράφει 44/8/12.

Στην Ελλάδα το όνομά του έπαιξε δυνατά έναν χρόνο πριν τον αποκτήσει η ΑΕΚ. Είναι γνωστό πως τον ήθελε από το καλοκαίρι του 2021. Το πάλεψε και τότε δίχως επιτυχία, αλλά έναν χρόνο μετά επέστρεψε δριμύτερη και τον έκανε δικό της.

Όταν το πρωτοέψαξε η Ένωση, τα εμπόδια ήταν αρκετά. Από τη μία δεν άρεσε στη Νιμ η προσέγγιση των «κιτρινόμαυρων» και από την άλλη οι Γάλλοι ήταν άκρως διστακτικοί στο να πουλήσουν τον Ελίασον.

Εκείνο το καλοκαίρι εξτρέμ αναζητούσε και ο Παναθηναϊκός και μάλιστα το όλο θέμα τράβηξε πολύ μακριά. Λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου πήρε τον Σεμπαστιάν Παλάσιος. Η υπόθεσή του είχε γίνει σίριαλ. Για μέρες μία «έφτιαχνε» και μία «χαλούσε» η μεταγραφή του.

Προς τα τέλη του Αυγούστου κι ενώ  Παναθηναϊκός φλέρταρε με το να ξεμείνει χωρίς πρωτοκλασάτο εξτρέμ, το όνομα του Ελίασον έπεσε στο τραπέζι. Μέσω τρίτων έγινε η κρούση στους «πράσινους». Τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε λοκάρει τον Παλάσιος και ενημέρωσε πως θα το παλέψει για εκείνον.

Ακόμη και να έλεγε «ναι» στην υπόθεση Ελίασον, δεν ήταν βέβαιο πως θα ξεπερνούσε ο Παναθηναϊκός όλα τα εμπόδια. Ωστόσο, το «τριφύλλι» έκρινε πως δεν είχε λόγο να ασχοληθεί, όταν ο βασικός στόχος ήταν ο Παλάσιος. Ο τελευταίος έκλεισε και έναν χρόνο μετά ο Ελίασον έγινε αντίπαλός του.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button